Le Luasefulu Fa Solar Terms Saina – Ear Grain

Ear Grain o le lona iva o le la i le luasefulufa o le la, o le lona tolu o le la i le taumafanafana, ma le amataga o le masina o Wu i le kalena o laʻau ma lala. E faamanatuina i tausaga uma ia Iuni 5-7 o le kalena Gregorian. O le uiga o le "awnzhong" o le "cereal crops with awns e mafai ona totoina, a leai o le a le aoga". I lenei vaitau, e matua maualuga le maualuga o le vevela, tele timuga, ma maualuga le susū o le ea, e talafeagai mo le totoina o le araisa tuai ma isi fualaʻau. O fa'ato'aga e fa'atapula'aina e le la o le "awnzhong", a mae'a ona fa'aitiitia ma fa'aitiitia le fua o le ola o le totō. O le ata o le aganuu faifaatoaga anamua i vaitau.

O le upu la "Manzhong" e taua tele i le faatoaga. O le Mangzhong o le la lea e pisi i faatoaga, ma e taua foi o le "pisi totō" i tagata.

O le vaitau lenei e totō ai le araisa i le itu i saute ae selesele le saito i le itu i matu.

芒种

Suiga o le tau: O uiga o le tau o le Mangzhong solar term e sili atu le maualuga o le vevela, tele timuga, ma le maualuga o le ea. I lenei vaitau, e masani ona tupu le vevela o le tau, ma maualuga le susu ma tulaga malulu. O le tau maualuga e mafai ona maua i le itu i saute ma matu. I le taimi o le Ear solar term, o le fusi timuga i saute sasaʻe i le itu i Saute Saina i saute Saina e mautu, ma o le Jiangnan e ulufale atu i le vaitaimi Meiyu. I le taimi o le Ear Grain solar term, o Saina i matu e leʻi oʻo i le vaitau timuga.

Uiga fa'atusa:

Seleselega ma le matua: O le Mangzhong solar term e faʻailogaina le amataga aloaia o le taumafanafana, ma faʻaalia ai foi le matua ma le seleselega o fualaʻau. I le taimi nei, o loʻo ola lelei fua o faʻatoʻaga, ma o loʻo pisi tagata i le seleseleina o fualaʻau ma faʻamanatuina le oʻo mai o le seleselega.

Soifua Maloloina ma le malosi: I le taimi o le Ear Grain solar term, ua tumu le lalolagi i le ola ma le malosi. O loʻo ola malosi faʻatoʻaga, ma o laʻau ma manu i le natura o loʻo faʻaalia foi le malosi malosi, e faʻaalia ai le soifua maloloina ma le malosi.

Fa'afetai ma tatalo: O le Manzhong solar term o se taimi mo faifa'ato'aga e fa'afetai ai i le lalolagi. E faia e tagata sauniga o taulaga e tatalo ai mo se seleselega tele ma fualaʻau maloloina, ma i le taimi lava e tasi e faʻaalia lo latou agaga faʻafetai mo meaalofa o le natura.

Faamoemoe ma faʻamoemoe: O le Earring solar term o le vaitau lea e oʻo atu ai fualaʻau i le tulaga matua, ma e tumu tagata i le faʻamoemoe ma le faʻamoemoe mo seleselega i le lumanaʻi. O le faailoga foi lea o faamoemoega ma taumafaiga a tagata mo se lumanai manuia.

Ta'amilosaga ma Vaitaimi: O le luasefulufa o taimi o le la o se vaega o le faiga fa'ato'aga a Saina anamua. I le avea ai ma se tasi o faaupuga la, Ear Grain o loʻo faʻatusalia le taamilosaga ma le faʻasologa o le natura. E faamanatu atu ai i tagata o suiga i le natura e faavavau, ma o le vaitau tuputupu aʻe o fualaʻau o se taamilosaga e le gata.


Taimi meli: Iuni-06-2024

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou